torstai 25. heinäkuuta 2013

Suklaa parempaa kuin seksi?

Naisten oikeuksille omistettu facebookyhteisö "Women's rights news" julkaisee uutisia ja meemejä, joiden aiheena on naisten asema maailmalla. Tämän kertaisen meemin otsikkona oli makeiset:

                       

Meemissä esitetään leikkimielisenä faktana, että 70% naisista preferoi suklaan seksiä korkeammalle. Väitteeseen on syytä suhtautua vakavasti, koska kohtaamissani kyselyissä on todella saatu samanlaisia tuloksia. Facebookyhteisöön kommentoivat naiset ampuivat kuitenkin meemin nopeasti alas ja kertoivat kuuluvansa siihen kolmeenkymmeneen prosenttiin. 

Naiset väittivät suurimmalla osalla olevan huonoja miehiä tai huonoja rakastajia, jolla he tarkoittivat, että suurin osa naisista preferoisi seksin suklaata ylemmäksi täysin oikeissa olosuhteissa. Se ei poista alkuperäistä väitettä ja valtaosa miehistä preferoi varmasti näissä olosuhteissa seksin suklaata korkeammalle. 

Mitä tämä sitten tarkoittaa esimerkiksi yhteisön agendan kannalta?

Feminismin tai tasa-arvopyrkimysten ei ole tarvinnut olettaa miesten ja naisten samanlaisia seksuaalisia tarpeita. Kuitenkin hyvin usein argumentoidaan, että naisten seksuaaliset tarpeet ovat lähes yhtä SUURET kuin miestenkin. Ajatusketjua jatketaan väittämällä pettämisen liittyvän muuhun kuin seksin tarpeen sukupuolisiin eroihin. 

Prostituutio yhdistetään harvoin seksin tarpeeseen vaan silloin, kun siitä osataan puhua yksilön tarpeiden kautta, ilotytöissä käyminen yhdistetään vähän vinksahtaneeseen, miehen mielenlaatuun.
Edes prostituutiomarkkinoiden sukupuolinen jakautuminen ei ole herättänyt kovin kummoista keskustelua prostituution olemassaolosta Suomen kaltaisessa tasa-arvoisessa maassa.

Jos meemin väite pitää paikkansa,  Women's rights newsin naisten sietäisi olla ensimmäisten joukossa rakentamassa joka kortteliin naapurin miehille suunnattua ilotaloa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti