tiistai 30. heinäkuuta 2013

Hang-around -tekniikan vaikutukset itsetuntoon

Varsinkin tytöille tulee yllätyksenä, että nuorten suosimissa yökerhoissa kaikki miehet eivät saa naista vaan nuoret naiset tuppaavat kiinnostumaan samoista kauppatieteilijöistä, rokkistaroista ja lätkän pelaajista. Silti yllättävän monia onnistaa silloin tällöin ja heitä voikin askarruttaa, miksi miesten osakurssit vaihtelevat niin rajusti.

Mies ei välttämättä ole muuten kelvoton vaan saattaa käyttää kyseenalaista tutustumistekniikkaa, jonka minua viisaammat ovat nimenneet hang-around -taktiikaksi. Tekniikkaa voi soveltaa tarkoituksella tai vahingossa, enimmäkseen vahingossa.

Strategian tarkoituksena on pysytellä yökerhossa tytön mukana yhdistettynä taustapiruna, juoman tarjoajana ja väliaikaviihdyttäjänä samalla kun tyttö tutustuu muihin mielenkiintoisempiin miehiin ja naisiin. Illan aikana miehen tunnetilat vaihtelevat hylkäämisen musertavasta kohtaamisesta toivon mikrobeihin, joita etsitään naurettavan pienistä eleistä ja ilmeistä. Välillä mies voi ajatella olevansa jopa vainoharhainen, kun ei osaa tulkita naisen muuttuvaa käytöstä.

Naisen tunnetilat taas vaihtelevat raivon sekaisesta vaivaantuneisuudesta (millä tuo hyypiö saadaan tuosta vittuun) aina kypsään ja seesteiseen hyväksyntään (Onhan toi ihan kiva eikä tässä muitakaan ole). Ei ole vielä selvää tuottaako naisen tunnetilojen radikaali vaihtelu paremman tuloksen kuin seesteisempi meri, mutta päällekäyvän ärsyttämisen riskit eivät yleensä vakuuta hang-around -miestä.

Ulkoisesti toiminta näyttää ristiriitaiselta. Yhtenä hetkenä nainen etsii epätoivoisesti pelastajaa samalla kun mies koittaa välttää nöyryytystä, mutta heti perään syntyykin vaikutelma tavallisesta soidinmenokuviosta, joka on vielä menossa täysosumaa kohti.

Naisen ystävät eivät aina viitsi kysyä hang-aroundmiehen nimeä jututtaessaan ystäväänsä, mutta tietävät kyllä mistä on kyse. Miehen ystävät näyttävät typeränä peukkua, vaikka se pilaakin taktiikan.

Tekniikka on miehelle raskaampaa, koska hänellä on välittömästi enemmän hävittävää. Nainen voi musertaa miehen monta kertaa antamalla olettaa, ettei ole kiinnostunut, vaikka hyväksyy miehen tarjoamat juomat, juttuseuran sekä välivastuksen, jota tarjotaan muille kiinnostavammille miehille.

Onnistuessaankin mies ei voi koskaan tietää, onko häneen tyydytty vain oliko hän illan ykkösvaihtoehto. Pahimmillaan epävarmuus tuhoaa miehen mahdollisuudet tuleviin ihmissuhteisiin ja keskinkertaiseen stondikseen.

Parhaimmillaan tiedostettu hand-around -tekniikka auttaaa tutustumaan naiseen aggressiivisen jahtaamisen ulkopuolella ja opettaa näkemään miehisen kilpailun hupaisana ja yhdentekevänä asiana naisten saamisen kannalta. Hylkäämisestä tulee myös vähemmän dramaattinen, kun ystävyys syrjäyttää jahtaamismotiiveja ja ilta voi olla monella tavalla onnistunut, vaikka se päättyisikin omaan kouraan.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti